En karaktäristisk restaurang med en egen logik där vi tolkar det asiatiska köket genom japan och korea. Det bjuds på oväntade intryck och sensorik för alla sinnen á la Alice i Underlandet.

Granne med syskonkrogen Vassa Eggen, knappt ett stenkast från Stureplanspulsen, gömmer sig (bokstavligen) Tako några steg ner från gatuplan. Här möts man av lyxiga, asiatiska influenser, dov belysning och porlande små bäckar. Bortsett från sushiskök och grillkök bjuder restaurangen på en rymlig cocktailbar och en intim liten vinbar. I cocktailbaren serveras både nytänkande drinkar med asiatiska smaker och en ”late night”-meny med barmat i samma stil.

Restaurangen fokuserar på fusionrätter med influenser från Japan och Korea, inte minst sushi och grillat. Vid sidan om signaturrätter som wagyu-entrecote och ”Korean Glazed Ribs” hittas bland annat steam buns och veganalternativ på menyn. Många av rätterna är anpassade för att dela på, men det finns även lite större rätter och avsmakningsmenyer. Här är det inga problem att komma för en sen middag – köket håller öppet fram till 01 respektive 23 beroende på veckodag.

Dagtid serveras lite lyxigare lunchrätter såsom nigiri/maki, bibimbap och bowls. Även här går det bra att plocka ihop flera mindre rätter eller välja ett större alternativ och toppa med en fusion-dessert.

Friday lunch with Bibimbap, TAKO Bento box and bowl ?see you at 11.30 @restaurangtako

A post shared by Restaurangtako (@restaurangtako) on

https://www.facebook.com/restaurangtako/