Fredag den 13 april välkomnar vi Dolce till Pop House Live! Två fantastiska singlar, ett par rader hos Noisey och en schysst spelning anordnad av Vice var allt det tog för att Umeå-duon Dolce skulle segla upp i medvind och förgöra allting på några nanosekunder.

Med VU-aktiga montona pulser, rökrutesång och knarriga gitarrer som soundtrack till en solgassande förmiddag i Laurel Canyon kommer vi Dolce rätt nära. Lite som om Beach House och svenska jazzlegenden Monica Zetterlund möttes upp i Twin Peaks för att skapa musik tillsammans.

Med de två fantastiska singlarna ”Hand i Hand” och ”Inez Palema” har Dolce fått ett grymt genomslag. På ömsom svenska och ömsom engelska har Anna Levander och Leopold Nilsson gett oss precis vad vi behöver – och med släpp nummer två i form av dubbelsingeln ”Enslig tid/090″ är vi än mer övertygade.

Enbart på singlarna genomförde duon fina liveframträdanden både på egen hand men även som förband åt Amason och en mycket hyllad konsert på Way Out West.

Under året har bandet givit ut den helt svenskspråkiga debutskivan under namnet “Av Liv och Grönska” på anrika Startracks. Skivan producerade av Mattias Glavå som tidigare haft samma ära åt bl.a. Dungen och Håkan Hellström.

 

Adress & Kontakt

POP HOUSE
Djurgårdsvägen 68

Telefon: +46 (0)8 502 541 40
Email: hov@pophouse.se

www.pophouse.se

Äntligen är det snart dags för @dolcemusik att inta scenen på POP HOUSE Live! Ni har väl bokat in nästa fredag i kalendern? ? Två fantastiska singlar, ett par rader hos Noisey och en schysst spelning anordnad av Vice var allt det tog för att Umeå-duon Dolce skulle segla upp i medvind och förgöra allting på några nanosekunder. Med VU-aktiga montona pulser, rökrutesång och knarriga gitarrer som soundtrack till en solgassande förmiddag i Laurel Canyon kommer vi Dolce rätt nära. Lite som om Beach House och svenska jazzlegenden Monica Zetterlund möttes upp i Twin Peaks för att skapa musik tillsammans. Med de två fantastiska singlarna ”Hand i Hand” och ”Inez Palema” har Dolce fått ett grymt genomslag. På ömsom svenska och ömsom engelska har Anna Levander och Leopold Nilsson gett oss precis vad vi behöver – och med släpp nummer två i form av dubbelsingeln ”Enslig tid/090″ är vi än mer övertygade. Enbart på singlarna genomförde duon fina liveframträdanden både på egen hand men även som förband åt Amason och en mycket hyllad konsert på Way Out West. Under året har bandet givit ut den helt svenskspråkiga debutskivan under namnet “Av Liv och Grönska” på anrika Startracks. Skivan producerade av Mattias Glavå som tidigare haft samma ära åt bl.a. Dungen och Håkan Hellström.

A post shared by Pop House Stockholm (@pophousestockholm) on

https://www.facebook.com/pophousestockholm/