Stjärnkrögaren som drivit Bobergs Matsal på NK sedan 2015 är nu den första att driva trestjärnig krog i Sverige.

Sedan 2015 driver krögaren Björn Frantzén tillsammans med kökschef Fredrik Björlin och team anrika Bobergs Matsal och salong samt catering på Nordiska Kompaniet. Samma år utsågs Franzens luncher på Bobergs Matsal till årets affärslunch av Dagens Industri. På Bobergs erbjuder Frantzén utöver á la carte även avsmakningsmeny och trerätters affärslunch.

Under måndagskvällen fick Björn Frantzén ta emot en tredje michelinstjärna för sin restaurang Frantzén, och blir därmed den första och enda krögaren i Sverige med denna status. Det finns endast ett hundratal trestjärniga krogar i världen.
– Det är en extra krydda att vara först någonsin i Sverige med tre stjärnor. Det är väldigt stort, men jag tror inte man har fattat hur stort det är, sa krögaren till SVT Nyheter, minuter efter han mottagit stjärnorna på scen på Michelins gala i Köpenhamn.

Vi gratulerar Björn Frantzén till framgången och vi är stolta över att kunna erbjuda en förstklassig meny med stjärnstatus på NK. Välkommen in i varuhuset för ett besök på Bobergs Matsal. Ska du anordna ett större arrangemang finns Frantzén catering på NK som erbjuder skräddarsydda menyer till event. Det är även möjligt att boka kvällsevent i de anrika lokalerna uppe vid Bobergs Matsal för upp till 200 gäster.

https://www.facebook.com/nordiskakompaniet/