Fotografiska har sin premiär STOCKHOLM där vi kommer presentera våra fem mest eftertraktade fotografer. Fotografiska är ett privatägt svenskt bildmuseum i Stockholm, ett museum

Fotografiska har sin premiär STOCKHOLM där vi kommer presentera våra fem mest eftertraktade fotografer.

Fotografiska är ett privatägt svenskt bildmuseum i Stockholm, ett museum som blivit en av världens främsta samlingsplatser för fotografi. Bröderna Jan och Per Broman är initiativtagare och grundare. Fotografiska ligger i Stora Tullhuset vid Stadsgårdshamnen i en byggnad som är ritad av Ferdinand Boberg. Museet invigdes den 20 maj 2010 med utställningen A Photographer’s Life 1990–2005 av Annie Leibovitz.

Sedan dess har Fotografiska haft utställningar med några fotovärldens mest aktade namn; Anton Corbijn, Nick Brandts, Helen Levitt, Robert Mapplethorpe, Albert Watson, Sarah Moon, Gus Van Sant, & Christer Strömholm för att nämna några.

Förutom utställningarna erbjuder fotografiska utbildningar, föreläsningar och workshops för både amatörer och professionella fotografer. Det finns kafé, restaurang, en butik och ett galleri med bilder till salu. Förutom det har fotografiska livemusik varje torsdagskväll, artist talks och det finns möjlighet att arrangera events i deras lokaler.

Andra Mood Offers av Fotografiska

Avrunda helgen med att se David LaChapelle-utställningen.

I den här korta dokumentären får du en titt på hur det gick till när det här fotografiet togs. Med tanke på eventuella grannar och risken för vattenskador rekommenderar vi inte att ni gör samma sak hemma.

Timmar:
mån – ons: 09:00 – 21:00
tor – lör: 09:00 – 23:00
sön: 09:00 – 21:00

Parkering:
Parkeringsplats

Kollektivtrafik
T-bana Slussen
Hop-on Hop-off båtar

På lördagar och söndagar kan du njuta av Paul Svenssons brunch.

Ta med nära och kära till oss för en riktigt go’ stund. Inled eller avrunda ditt besök med att se utställningen Burning Beauty med David LaChapelle. Bokar du brunch i förväg ingår inträdet till själva museet.

Läs mer och boka på Mood Day

Timmar:
mån – ons: 09:00 – 21:00
tor – lör: 09:00 – 23:00
sön: 09:00 – 21:00

Parkering:
Parkeringsplats

Kollektivtrafik
T-bana Slussen
Hop-on Hop-off båtar

Kom förbi och se David LaChapelle-utställningen och inled eller avrunda i vår bistro med en bit god mat och livemusik.

Ikväll står Andreas Sandlund på scen vid 19.00 och 19.50. Ta en titt i vårt kalendarium för att se vilka som spelar övriga dagar.

Ha en fortsatt bra torsdag!

Timmar:
mån – ons: 09:00 – 21:00
tor – lör: 09:00 – 23:00
sön: 09:00 – 21:00

Parkering:
Parkeringsplats

Kollektivtrafik
T-bana Slussen
Hop-on Hop-off båtar

På lördag gästas Fotografiska av ingen mindre än Loreen som kommer att vara här för fotografering och singering, hon kommer även att göra ett

På lördag gästas Fotografiska av ingen mindre än Loreen som kommer att vara här för fotografering och singering, hon kommer även att göra ett mindre uppträdande. Hon peräknas komma runt 13:00 så vi vill även uppmärksamma att det beräknas bli fullt hus.

 

 

 

Biljetterna kostar 350kr, vid bokning via Mood Day så får man 100kr rabbat som meddelm.

Vi ses på lördag!